BORSTWEEFSELBEHANDELINGEN

Een borstweefselbehandeling is een zachte weefselbehandeling van je borsten. De behandeling is er op gericht de doorbloeding in het borstgebied te verbeteren en stimuleert het zelfgenezend vermogen.  Het kan oude trauma’s helen, taboes doorbreken en je gevoel van vrouw zijn stimuleren.

Wanneer kies je voor een behandeling van je borsten?

Veel vrouwen ervaren door de behandeling een diepere verbinding met hun borsten en hartgebied. Je kunt door een behandeling meer vertrouwen krijgen in de gezondheid van je borsten. Je borsten voelen na een behandeling vaak prettiger aan. Ze zijn niet alleen zachter maar ook steviger en voller. Het kan een diepe ontspanning geven. Ook kunnen emoties, ervaringen en herinneringen die opgeslagen zijn in je borsten loskomen, waarbij vreugde, woede, angst en/of pijn zichtbaar worden.

De behandeling bestaat uit 4 stappen:

1) Anamnese

Aan de hand van vragen op het intake formulier vertel je over je voorgeschiedenis.

2) De bindweefselbehandeling

Het is een specifieke massage van het borstweefsel. De Behandeling begint met ontspanning van het bovenlichaam doormiddel van bindweefsel strekkingen, mogelijk aangevuld met shiatsu. Daarna wordt je borstweefsel handmatig onderzocht op verhardingen en pijnlijke plekken of oneffenheden. Vervolgens worden de verhardingen behandeld.

3) Advies

Desgewenst kan ik advies geven over wat jezelf kunt doen voor je borstgezondheid

4) Vervolgbehandeling & Evaluatie

In de meeste gevallen hebben vrouwen drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Door de behandeling kunnen afvalstoffen afgevoerd worden en kan eventuele pijn tijdelijk toenemen. Dit kan gepaard gaan met o.a. vermoeidheid, duizeligheid, transpiratie en hoofdpijn. Dit is positief; wat vast zat gaat opnieuw stromen, het lichaam zoekt opnieuw haar balans. Voldoende water drinken is belangrijk voor het afvoeren van de afvalstoffen.

Praktisch

De behandeling duurt ca.1 ½ uur, wordt niet vergoed door de verzekering en kost 85 euro.
Bij twijfel word je altijd verwezen naar je huisarts.

 

Hieronder een drietal reacties op de borstweefsel behandeling

Mijn ervaring bij de eerste behandeling was aangenaam en prettig. Je aanrakingen waren rustig en respectvol. Door de fijne geur en rustige achtergrondmuziek was er een geborgen sfeer in je praktijkruimte. Het was ontspannend en mijn borsten voelden naderhand prettig en zachter en ik voelde duidelijk dat de harde plekjes weg waren.

Daniëlle

Mijn linkerborst is veel minder pijnlijk sinds jouw behandeling. Ook merk dat ik met meer trots mijn borsten laat zien.

Ps: de massage werkt nog fijn na.

Gerda

Het maffe is dat ik na de behandeling bij de rechter borstkant ruimte voel, maar de arm deed pijn! Dat is mijn zere arm. Nu gaat het weer goed!

Nina

Pin It on Pinterest

Share This